Search This Blog

stats

Monday, November 30, 2009

Svenska Kyrkan i Florida2009 är det år då Svenska kyrkan i Florida grundas. Det är historiskt! Den 6 december installeras församlingens kyrkoherde och inför invigningen hålls festliga aktiviteter.
Nedan hittar du intressanta fakta om församlingen i Florida och kalendarium för invigningen. Välkommen!

Vem är präst i Florida?
Kyrkoherde i Svenska kyrkan i Florida är Olof Olsson. Han har tidigare tjänstgjort i Svenska kyrkan i utlandet i Brasilien, Thailand och på Kanarieöarna. Olof kommer att arbeta tillsammans med sin fru Marie Olsson som är anställld som assistent i församlingen.

Var hålls gudstjänsterna?
Svenska kyrkan i Florida samarbetar med de lokala kyrkorna i området och kommer att fira gudstjänst i St Martin’s Episcopal Church i Pompano Beach och i St Immanuel Lutheran Church i Miami. Gudstjänst kommer att hållas en gång i månaden på vardera plats. Svenska kyrkan i Florida har egen kör med solister och pianist/organist.

Finns aktiviteter utanför Florida?
Avstånden i Florida och sydöstra USA är stora och för att ge så många som möjligt tillgång till kyrkans aktiviteter kommer verksamheten att spridas till andra delar av Florida och till grannstater som Georgia och South Carolina.

Hur kontaktar jag församlingen?
Församlingen leds av ett kyrkoråd bestående av 11 medlemmar. Ordförande är Per-Olof Lööf, honorär konsul i Florida. Till höger på sidan hittar du kontaktinformation till församlingen.

Samarbetar kyrkan med Scandinaivan Center?
Scandinavian Center ägs och drivs av Norska Sjömanskyrkan. Vi hoppas och tror att vi kommer att etablera ett mycket gott samarbete med den Norska Sjömanskyrkan framöver. Vi har idag inget formellt kontrakt med Scandinavian Center.

Hur startade kyrkan i Florida?
Vi ser nu resultatet av 2 års fokuserade aktiviteter och stort intresse från svenskar i Florida. Detta har lett till att vi nu har kunnat bilda en Svensk församling i Florida. Det började med enstaka vårgudstjänster, högmässor och konserter som senare växte fram till en fungerande organisation runt kyrkoverksamheten. Många i kyrkorådet har aktivt deltagit i arbetet för att starta församlingen.
Inauguration at the Swedish Church in Florida
Date / time
12.06.2009 05:00 PM
Location FL, US
Inauguration of the Swedish Church in Florida’s first reverend, Olof Olsson by the Head of the Swedish Church abroad Lennart Koskinen PhD. Church sermon. (no need to sign up) For information please contact the assistant of the church, Marie Olsson Florida@svenskakyrkan.se telephone 954-604-4214 or Pia Azzara, email: P_azzara@bellsouth.net Phone: 954-427-6522; Filippa Reading email: filippa2@att.net Phone: 954-478-1877 We are looking for donors and sponsors. Please note that all donations to this event will benefit the Swedish Church in Florida. All donations are tax deductible. W E L C O M E!!! The board of Directors of SCIF.
Organisation
Swedish Church in Florida.
Email
Florida@svenskakyrkan.se
Phone
954-604-4214
URL
http://www.swedishchurchinflorida.org/

Popular Posts

Sweden News latest RSS headlines - Big News Network.com

Ikea Orlando

Ikea Orlando
Opening Day

Lucia Swedish Tradition

Lucia Swedish Tradition
Lucia

Winter Park, FL

Winter Park, FL
Winter Park Farmer's Market